Tips voor een onvergetelijke vakantie

Tips voor een onvergetelijke vakantie

Naar een vakantie kijk je natuurlijk het hele jaar lang uit. Je hebt al gefantaseerd over hoe het daar is en wat jullie allemaal gaan doen en wil graag dat het een onvergetelijke vakantie wordt. Een vakantie zoals geen ander, een waar je nog jaren met een glimlach op terug zal kijken. Hoe doe je dat precies? Hoe maak je jouw volgende vakantie écht onvergetelijk? Wij geven je de beste tips!

​1. Het begint met voorpret

En met voorpret bedoelen we ook echt voorpret; niet het geregel eromheen. Dat kan namelijk soms wat kopzorgen veroorzaken. Daarom kun je vaak ook kiezen voor een volledig verzorgde vakantie, zoals bij LEUKS 70Plus Vakanties! Wij regelen dan alles, van vertrek tot thuiskomst. Zo kun je honderd procent genieten van de vakantie, en dus ook van de voorpret! Waar ga je allemaal naartoe en wat wil je daar allemaal zien? Ken je mensen in je omgeving die er al eens geweest zijn? Dan kun je bijvoorbeeld vragen wat je echt niet mag missen!

2. Doe dingen die je normaal niet zo snel zou doen

Wat is nu echt onvergetelijk? Als je iets voor de eerste keer doet natuurlijk! Je kunt je waarschijnlijk nog heel wat eerste keren bedenken. Ook als je wat ouder bent, zijn er nog steeds dingen die je voor de eerste keer kunt doen! Denk bijvoorbeeld aan picknicken op het strand of een berg beklimmen. Of probeer eens lokale delicatessen uit zoals slakken of inktvis! Daar zul je geheid leuke, grappige en mooie herinneringen aan overhouden. Bezoek ook een land waar je nog nooit geweest bent. Zo kun je met onze seniorenvakanties naar het mooie Spanje!

3. Ontdek de minder toeristische plekje

Natuurlijk is het leuk om naar de grote steden te gaan en daar alle bekende dingen te bekijken en beleven, maar het is ook leuk om eens de minder toeristische plekjes te ontdekken. Ga naar mooie boomgaarden of ontdek een dorpje in de buurt. Hier kun je waarschijnlijk ook heerlijk eten en heb je ook minder last van andere toeristen. Zo krijg je echt het gevoel dat je iets unieks gezien hebt op vakantie. In deze dorpjes kun je vaak ook met de locals praten en laat je door hen informeren over de meest bijzondere plekjes in de buurt. Zo maak je van je vakantie een echt onvergetelijk avontuur!

4. Maak herinneringen, maar ervaar je vakantie live

In deze moderne tijd hebben we natuurlijk bijna allemaal een smartphone waarmee we op veel verschillende manieren contact kunnen houden met het thuisfront. Natuurlijk is het leuk om een mooie foto door te sturen, maar zorg ervoor dat je niet de hele vakantie achter dat schermpje verstopt is! Waar je je telefoon wel voor mag gebruiken, is voor het maken van foto’s. Maak zo veel mogelijk foto’s zodat je er later nog van kunt genieten, en misschien wel een fotoboek kunt maken. ​

5. Sluit de vakantie goed af

Het werkt bij mensen nu eenmaal zo dat de laatste herinnering het langst blijft hangen. Het is dus slim om je vakantie goed af te sluiten. Ga bijvoorbeeld lekker uit eten met de mensen waarmee je op vakantie geweest bent en haal leuke herinneringen op. Zo zorg je voor een echt onvergetelijke vakantie! ​

Leave a comment