Steeds meer ouderen gaan op vakantie

Steeds meer ouderen gaan op vakantie

Ouderen gaan steeds meer op vakantie! Dat is natuurlijk goed nieuws. Op vakantie gaan is voor iedereen fijn en voor ouderen betekent dat ook dat ze nog vitaal zijn en er graag op uit trekken. Regelmatig op vakantie gaan zorgt ook voor minder eenzaamheid onder ouderen, wat natuurlijk positief is. Maar waar gaan ouderen voornamelijk naartoe op vakantie? En wat doen ze op vakantie?

Vergrijzing speelt een grote rol

Hoe komt het dat steeds meer ouderen op vakantie gaan? Dit komt voornamelijk door de vergrijzing. We hebben in Nederland steeds meer 65-plussers, dus gaan er natuurlijk ook meer mensen op vakantie. Toch stijgt het aantal ouderen dat op vakantie gaat ook in verhouding. Gemiddeld gaat driekwart van de 65-plussers elk jaar op vakantie en zij die op vakantie gaan, gaan gemiddeld redelijk vaak op vakantie; zo’n 3,2 keer per jaar tegenover 2,8 keer bij jongeren. Ouderen gaan ook vaker op langere vakanties, waar jongeren vaker een korte stedentrip boeken of een weekendje weg gaan. De helft van de vakanties van ouderen vinden plaats in ons eigen land. Duitsland en Frankrijk zijn daarnaast favoriet, maar ook Spanje doet het erg goed. Ouderen met een lager inkomen blijven wat vaker thuis; één op de drie is daarvan het afgelopen jaar niet op vakantie geweest.

Wat doen ouderen op vakantie

Ouderen gaan voornamelijk op vakantie om lekker tot rust te komen. Heerlijk in de zon liggen, dat kan bijvoorbeeld tijdens een vakantie in Spanje. Daar lekker genieten van de lokale natuur en cultuur en alle delicatessen proeven. Gezellige zomeravonden ontspannen. Daarnaast zijn er nog genoeg ouderen die er ook echt op uit willen! Een groot deel van de ouderen gaat dan ook graag wandelen. De meesten maken een tocht van ongeveer 5 kilometer, maar er zijn ook zeker ouderen die de stoute schoenen aantrekken op vakantie en langere tochten gaan maken. Ook fietsen is erg populair onder ouderen, maar het belangrijkste blijft toch het ontdekken en genieten van de lokale cultuur en natuur.

Een vakantie boeken bij LEUKS 70Plus vakanties

Steeds meer ouderen gaan dus op vakantie, en de verwachting is dat dit aantal blijft stijgen. Dit heeft er ook mee te maken dat ouderen steeds gezonder zijn en er dus nog steeds graag op uit trekken! Kwieke en fitte 70 plussers kunnen nu bij ons een mooie vakantie naar Spanje boeken waar ze heerlijk tot rust komen en het prachtige land ontdekken. Alles wordt geregeld, van vertrek tot thuiskomst! Neem voor meer informatie contact met ons op of boek direct de vakantie!

Leave a comment