Heerlijk eten en drinken in Málaga

Heerlijk eten en drinken in Málaga

Wanneer u op vakantie gaat, wilt u natuurlijk genieten. En daarbij hoort lekker eten en drinken! In Málaga kunt u uitstekend genieten van culinaire hoogstandjes. Wat mag u echt niet missen? In deze blog vertellen we u wat u écht moet eten wanneer u op vakantie bent in Málaga!

Sardientjes op een spiesje – espeto de sardinas

Dit zal u overal tegenkomen als ultieme delicatesse. De lokale bevolking in Málaga smult hier meerdere keren per maand van. Deze spies met gegrilde sardientjes is bestrooid met grof zeezout en wanneer u in Málaga bent kunt u daar echt niet omheen; u móét het geproefd hebben! Het zijn ook echt sardientjes die uit de zee van Málaga gevangen worden, langs alle stranden kunt u namelijk met zand gevulde bootjes vinden waar ze deze heerlijke delicatesse klaarmaken.

Gefrituurde vis – Fritura Malagueña/pescaíto frito

Gefrituurde vis klinkt natuurlijk lang niet zo lekker als hoe de Spanjaarden het noemen; Fritura Malagueña of pescaíto frito. Dit kunnen allerlei soorten vis zijn, maar de meest voorkomende soorten zijn toch wel inktvis en ansjovis (ook wel boquerones fritos genoemd). De ansjovis staat namelijk symbool voor de stad en de inwoners van Málaga worden niet voor niets soms ook “boquerones” genoemd.

Koude soep – Porra Antequerana

Het klinkt natuurlijk al lekker Spaans, en dat is het ook. Het is een koude soep, net als gazpacho. Er zitten onder andere paprika’s en tomaten in en er wordt brood aan toegevoegd om de textuur dikker te maken. De soep wordt vaak gegarneerd met wat ei en ham. Het is vergelijkbaar met een typisch gerecht uit Antequera, een dorp in de provincie Málaga. Dit gerecht heet Salmorejo. Porra Antequerana wordt vaak gegeten met kleine soepstengeltjes, regañas.

Grote gemarineerde garnalen – Gambas al Pil-Pil

De gambas al Pil-Pil kent u misschien al van wanneer u in Nederland bij een tapas restaurant gaat eten, ook in Nederland worden ze namelijk steeds populairder. En dat is niet voor niets zo. Het is heerlijk! De grote garnalen worden geserveerd in olijfolie met paprika, chilipepers maar vooral met heel veel knoflook! Het gerecht wordt altijd kokend heet geserveerd, dus wacht even totdat u aanvalt. In de tussentijd is het ook heerlijk om wat brood te dippen in de saus.

Málageese koffie

Wanneer u heerlijk genoten hebt van alle tapas, is het natuurlijk altijd lekker om het diner af te sluiten met een goede kop koffie. Ooit bedacht de eigenaar van Café Central 9 soorten koffie en deze worden nu door heel Málaga gebruikt en gedronken. Deze soorten koffie zijn ontstaan doordat iedereen een andere hoeveelheid melk lekker vindt in zijn of haar koffie, en dat daar nogal wat misverstanden over ontstonden. Daarom wordt dit nu aangehouden:

  • Nube: 10% koffie en de rest melk
  • Sobra: 20% koffie en de rest melk
  • Mitad: 50% koffie, 50% melk
  • Largo: 90% koffie en de rest melk
  • Solo: kleine, zwarte koffie zonder melk

Eet smakelijk!

Leave a comment