De leukste hobby’s voor ouderen

De leukste hobby’s voor ouderen

Ouderen hebben gemiddeld een stuk meer tijd dan de beroepsbevolking. Achter de geraniums zitten is voor de meeste ouderen echt geen optie. De meeste ouderen hebben dan ook een hobby. Ongeveer de helft van de ouderen hebben hun dagen dan ook volgepland met hobby’s en bezoekjes aan familie en vrienden. Eerder schreven we al onder eenzaamheid onder ouderen; dit kan ook flink teruggedrongen worden door leuke hobby’s! Dit zorgt er namelijk voor dat ze bezig zijn en dat ze meer sociale contacten opdoen. Een kwart van de ouderen heeft echter geen hobby en niet veel sociale contacten, waardoor ze zeeën van tijd hebben en eenzaam zijn of in de toekomst kunnen worden. Daarom zetten we, ter inspiratie, de leukste hobby’s voor ouderen op een rij.

Hobby’s voor ouderen: outdoor

Ouderen vinden het vaak heerlijk om buiten bezig te zijn. Maar wat zijn leuke hobby’s voor ouderen om buiten te doen? Als je een tuin hebt, dan kun je natuurlijk lekker gaan tuinieren. Planten en bloemen planten in je tuin en deze onderhouden. Hier heb je natuurlijk al een dagtaak aan! Maar er zijn nog meer outdoor hobby’s voor ouderen:
Op vakantie gaan! De drempel kan misschien hoog liggen om als oudere een vakantie te boeken. Zeker als je alleen bent. Maar ook als alleenstaande kun je op vakantie, namelijk bij LEUKS 70Plus Vakanties. Wij zorgen voor een volledig verzorgde vakantie van deur tot deur! Zo kunnen ouderen heerlijk genieten van een onvergetelijke vakantie in de zon.
Natuurlijk kun je niet elke week op vakantie gaan, en zijn er ook voldoende andere hobby’s voor ouderen om buiten te doen! Zo vinden veel ouderen het heerlijk om een fietstocht te maken of lekker te gaan wandelen. Zo zie je ook nog iets van de Nederlandse natuur en beweeg je elke dag voldoende, zodat je lekker vitaal blijft. In Nederland zijn er voldoende fiets- en wandelroutes. Je kunt alleen gaan, maar je kunt natuurlijk ook met een familielid of vriend gaan.

Hobby’s voor ouderen: indoor

Ben je niet meer zo vitaal, dan is het misschien geen optie om volop te gaan fietsen en wandelen. Gelukkig zijn er ook voldoende hobby’s die je binnen kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld eens op zoek gaan naar een hobbyclub voor ouderen. De stap om op zoek te gaan naar een hobbyclub kan voor ouderen wel hoog liggen, maar in elk dorp of stad is er wel een vereniging waar gezellige mensen samen komen om bijvoorbeeld een potje te kaarten. Natuurlijk kun je thuis ook wat hobby’s starten! Ga bijvoorbeeld schilderen of leer een instrument bespelen; het is allemaal mogelijk, ook als je wat ouder bent.

Help ouderen aan een leuke hobby!

Het is belangrijk om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Je kunt hierbij helpen door taboes te doorbreken en samen op zoek te gaan naar een leuke hobby. Zo hebben ouderen wat vaker echt iets te doen en staan ze vrolijker, vitaler en gezonder in het leven. Wil je graag meer weten over onze seniorenvakanties, neem dan contact met ons op. ​​​

Leave a comment