Dé inpaklijst voor een vakantie naar Spanje!

Dé inpaklijst voor een vakantie naar Spanje!

Bij LEUKS 70Plus Vakanties boekt u natuurlijk een prachtige seniorenvakantie naar Spanje. En als u die vakantie geboekt hebt, kan de voorpret beginnen. Natuurlijk moet de koffer ook gepakt worden. Als u naar Spanje gaat, bijvoorbeeld op wandelvakantie of zonvakantie, wat moet u dan allemaal meenemen? U leest het in deze inpaklijst voor een vakantie naar Spanje!

De inpaklijst voor uw vakantie: belangrijke documenten

​Het kan lastig zijn om goed te onthouden wat u precies mee moet nemen. Daarom helpen we u hier graag mee. We beginnen met de echt belangrijke zaken die u mee moet nemen, zoals reisdocumenten en – bevestigingen:

 • Boekingsbevestigingen. Hoewel u niet altijd van alles een bevestiging nodig hebt als u op reis gaat, is het toch praktisch om dit wel te printen en mee te nemen. Zo hebt u altijd alle benodigde gegevens bij u. Denk niet alleen aan de boekingsbevestiging van de reis die u maakt, maar bijvoorbeeld ook boekingsbevestiging van een eventuele gehuurde auto, fietsen of transfers.
 • Geldig reisdocument. Vergeet uw paspoort of identiteitsbewijs niet! Een rijbewijs is in Spanje geen geldig identificatiedocument. Controleer ook of uw identificatiebewijs nog lang genoeg geldig is.
 • Zorgverzekeringspas en EHIC (European Health Insurance Card). Mocht er onverhoopt iets gebeuren op vakantie, dan kunt u altijd laten zien dat u verzekerd bent en hoeft u niet direct te betalen.
 • Natuurlijk ook geld en uw pinpas. In Spanje kunt u natuurlijk gewoon met de Euro betalen.

Medisch paspoort. Als u bepaalde medicijnen mee moet nemen, moet u daarvoor een medisch paspoort aanvragen. Hier leest u meer over het meenemen van medicijnen op vakantie.

De inpaklijst voor uw ruimbagage

Dan gaan we over op alles wat in de grote koffer kan en u tijdens de reis dus niet nodig hebt. Deze koffer gaat in het ruim en daar moeten onder andere in zitten:

 • Alle kleding die u wilt dragen tijdens uw vakantie in Spanje! Kijk van tevoren naar het weer, bijvoorbeeld via Buienradar om te zien welk weer het wordt. Op basis hiervan kunt u bepalen of u voornamelijk korte broeken mee moet nemen of dat het toch echt tijd is om een regenjas mee te nemen. Denk er altijd aan dat het weer kan wisselen, neem dus altijd een lange broek en een vest mee, ook als het lekker warm wordt.
 • Ondergoed en sokken. Even tellen van tevoren; hoeveel dagen gaat u weg en hoeveel heeft u dus nodig?
 • Schoenen en slippers. Gaat u op wandelvakantie naar Spanje? Neem dan natuurlijk uw stevige wandelschoenen mee. Vergeet niet dat u natuurlijk niet alleen maar gaat wandelen, en er bijvoorbeeld ook gelegenheden gaan zijn voor andere schoenen en slippers.
 • Toiletartikelen zoals shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, scheerartikelen, make-up, gezichtsreiniging artikelen etc. Vergeet ook de zonnebrandcrème en eventueel aftersun niet, de zon kan flink schijnen in Spanje!
 • Badlaken, zodat u heerlijk kunt zonnen op het strand.
 • Vermaak zoals speelkaarten, spelletjes, boeken en tijdschriften. Hiervan kunt u ook wat in uw handbagage doen, zodat u zich tijdens de vlucht naar Spanje niet hoeft te vervelen.
 • Medicijnen die u niet nodig hebt tijdens de reis. Hebt u uw medicijnen wel nodig tijdens de reis, doe ze dan vooral in uw handbagage! ​

De inpaklijst voor uw handbagage

In uw handbagage, dus de bagage die u bij u houdt in het vliegtuig, moeten alle zaken zitten die u wellicht nodig hebt. Zorg er altijd voor dat het volgende in uw handbagage zit als u op vakantie gaat naar Spanje:

 • Uw identificatiedocumenten. Zoals al eerder aangegeven, een paspoort of ID-kaart; geen rijbewijs! Dit mag u natuurlijk wel meenemen als u bijvoorbeeld auto gaat rijden in Spanje, maar is geen geldig identificatiedocument.
 • Uw gehele portemonnee met alle nodige passen
 • Uw boekingsdocumenten en papieren van uw reisverzekering
 • Kleine, waardevolle spullen. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, sleutels of een camera. Mocht er iets misgaan met uw ruimbagage, dan heeft u uw belangrijke en waardevolle spullen nog bij u.
 • Mobiele telefoon, voor vermaak en praktische zaken. Neem bijvoorbeeld ook oortjes mee, zodat u misschien muziek kunt luisteren onderweg.
 • Vliegtickets, ook erg belangrijk!

Leave a comment