De Feria de Abril in Zuid-Spanje

De Feria de Abril in Zuid-Spanje

Misschien heb je wel eens gehoord van de Feria in Spanje. Als je het geluk hebt gehad om tijdens deze feesten in Zuid-Spanje op vakantie te zijn, zul je de feestweek misschien wel hebben meegemaakt. Er zijn allerlei verschillende festiviteiten waaraan je kunt deelnemen en je kunt je ogen uitkijken tijdens deze feesten. Ben je van plan om op vakantie te gaan tijdens de Feria de Abril? Of wil je er gewoon iets meer over weten? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat is de Feria de Abril?

De Feria de Abril kan worden vertaald als de Aprilfeesten. Tijdens deze feesten worden er in Andalusië (het gebied in Zuid-Spanje) allerlei feestelijke activiteiten gehouden. Het feestterrein wordt verlicht door duizenden lampjes en je kunt genieten van een week vol dans en muziek. Ook zijn er stierenvechten en staan er een heleboel tenten. Deze tenten zijn van vriendengroepen, families of organisaties. De tenten worden compleet ingericht, waardoor je er kunt genieten van lekkere drankjes, hapjes en muziek. De liederen die worden afgespeeld worden al van jongs af aan geleerd aan de Spaanse kinderen. Bovendien hoort er bij deze feesten een bepaalde kledingstijl. De beste outfit om te dragen tijdens de Feria de Abril is de traje de Flamenca. Dit is een jurk met aan de onderkant geplooide stroken. Je maakt deze look af door een sjaal om je schouders te dragen en je haar in een knot te doen. Steek hier een bloem in en trek schoenen aan met een lage hak. Zo kun je lekker dansen! De mannen gaan meestal traditioneel gekleed als arbeiders. Doordat veel geïnteresseerden met vrolijk versierde rijtuigen naar de feesten reizen, wordt er een gezellige sfeer gecreëerd.

Oorsprong van de Feria de Abril

Vroeger bestond de Feria de Abril uit veemarkten of uit landbouwmarkten. De eerste vond plaats in 1847. Destijds was het nog niet zo’n vrolijk feest, maar toch waren er ontzettend veel geïnteresseerden. De Feria de Abril is uitgegroeid tot een groot en vrolijk feest. Dit gebeurde doordat er tentjes werden opgezet om de zakenlieden te beschermen tegen de zon en doordat er eettentjes werden opgezet waar iedereen een hapje kon eten. Er kwamen zo steeds meer mensen naar deze markten en er ontstond een feest met eten, drinken, muziek en dans. De Feria duurde eerst drie dagen, maar tegenwoordig is dit een week. Tijdens deze week zijn er allerlei leuke festiviteiten waar iedereen aan mee kan doen. Ook zijn er een aantal particulieren feesttenten, welke zijn voorbestemd voor mensen die jaarlijks een bedrag aan lidmaatschap betalen. Bij de ingang van deze tenten wordt er gecontroleerd of je een uitnodiging of een lidmaatschap hebt, waarna je naar binnen mag. Maar er zijn ook genoeg publieke feesttenten waar je een kijkje kunt nemen zonder lidmaatschap.

Wanneer is de Feria de Abril?

De naam Feria de Abril doet vermoeden dat deze feesten plaatsvinden in april. Toch vinden de feesten ook regelmatig in mei plaats. Dit komt doordat de feesten meestal twee weken na Pasen beginnen. De dag voordat de feesten beginnen wordt de lucht precies om 12 uur ‘s nachts verlicht door duizenden mooie lampjes. Dit is het moment waarop de Aprilfeesten officieel beginnen.

Feria de Abril in Sevilla

Hoewel de Feria de Abril in bijna overal wordt gevierd in Zuid-Spanje, vinden de grootste feesten plaats in Sevilla. Er is een groot feestterrein waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Bij de ingang staat een prachtige poort met lampjes die aangaan bij de opening van het feest. De afsluiting van de feestweek gebeurt met een vuurwerkshow. Er vindt een optocht plaats tijdens het feest, er is een kermis, een circustent en er staan veel standjes met eten als vis en paella. Er wordt tot in de vroege uurtjes gefeest in het ritme van de muziek. Als ontbijt worden er churros en chocolademelk genuttigd. Ook is er een amusementspark en wordt er een groot aantal tenten opgezet.

Leave a comment