Alles over vakantie vieren in Spanje

Alles over vakantie vieren in Spanje

Jaarlijks gaan veel Nederlanders op vakantie in Spanje. Dit aantal blijft maar stijgen, wat mede veroorzaakt wordt doordat er over het algemeen weer meer mensen op vakantie gaan. Spanje blijft een gewild land voor ons Nederlanders; het staat namelijk al jaren op nummer 3 van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders, na Duitsland en Frankrijk. Maar waarom gaan zo vele mensen op vakantie naar Spanje? En wat kun je eigenlijk allemaal doen op vakantie in Spanje? Wij vertellen je graag meer over ons geliefde vakantieland!

Waarom naar Spanje op vakantie

Het antwoord op deze vraag is voor ons helemaal niet moeilijk. Wij, LEUKS 70Plus Vakanties houden van Spanje en alle mogelijkheden die het biedt. Toch zijn er genoeg mensen die nog nooit in Spanje zijn geweest, en die willen wij graag overtuigen! Allereerst is het in Spanje natuurlijk vaak heerlijk weer, maar daar vertellen we je straks graag meer over. Dat is niet de enige reden waarom je naar Spanje op vakantie zou moeten gaan! Het is vooral gewoon een prachtig land waarin natuur en cultuur elkaar omarmen. De prachtige bergen en stranden tegenover het bruisende stadsleven van bijvoorbeeld Barcelona of Madrid. Zowel jongeren als ouderen kiezen graag voor een vakantie in Spanje. Dit komt omdat er voor jong en oud altijd iets te beleven is. Genieten van heerlijke tapas en zoete sangria, lekker zonnen op het strand of de rijke cultuur ontdekken; het is allemaal mogelijk in Spanje.

Waar in Spanje moet je nu echt op vakantie

Waar in Spanje nu echt naartoe op vakantie moet, verschilt natuurlijk per persoon. Wij zijn bijvoorbeeld helemaal weg van Malaga en Marbella, maar een ander vindt Barcelona of Madrid weer helemaal geweldig. En vergeet vooral ook het noorden van Spanje niet; bezoek bijvoorbeeld eens de prachtige stad Bilbao! Dan nog een vraag die we vaak tegenkomen: wanneer moet je op vakantie naar Spanje? Veel jongeren kiezen ervoor om in het hoogseizoen te gaan, maar dat komt natuurlijk vooral doordat het uitgaansleven er dan erg bruisend is, en omdat ze daarna natuurlijk weer naar school moeten. Seniorenvakanties vinden voornamelijk plaats in mei en juni of in september of oktober. Het is dan nog heerlijk warm in Spanje, maar niet meer subtropisch. Zo kun je alles bezoeken, zonder dat je bezwijkt aan de hitte; erg fijn! En een dagje strand kun je dan ook nog meepakken. Zeker in Zuid-Spanje is het vaak tot laat in het najaar nog heerlijk weer!

Het vakantie weer in Zuid-Spanje

​​Als je naar Zuid-Spanje op vakantie gaat, dan kun je er wel vanuit gaan dat het vakantie weer er helemaal top is! Veel ouderen kiezen ervoor om in september op vakantie te gaan naar Spanje, wat logisch is, want het weer is er dan heerlijk. In Zuid-Spanje is het in september nog tussen de 25 en 30 graden, waar dat in juli of augustus vaak ver boven de 30 of zelfs boven de 35 graden is. In oktober wordt het al wat frisser en is de kans op regen groter, wat september een van de meest ideale maanden maak om op vakantie te gaan naar Zuid-Spanje!

Wil je meer weten over onze vakanties naar Spanje? Neem dan gerust contact met ons op of boek direct!

Leave a comment